Wat zijn de meest voorkomende plaagdieren?

Op deze pagina vindt je een kort overzicht van de meest voorkomende plaagdieren. Deze lijst is absoluut niet volledig gezien het feit dat er in Nederland meer dan 150 verschillende soorten plaagdieren bestaan. Indien u meer informatie wenst over een plaagdier welke wij hierbij niet hebben beschreven, vul dan het formulier hiernaast in. Wij zullen u informeren over de juiste bestrijding en preventie.

Vliegende insecten

Kruipende insecten

Aantastende insecten

Knaagdieren

Determinatie

Determineren is het herkennen en benoemen van plant- en diersoorten. Bij ons gaat het in dit geval om ongedierte in alle soorten en maten. Door onze kennis en expertise weten wij bijna alles over de diverse soorten en kunnen gericht advies geven over de bestrijding en preventie.
In Nederland hebben we zeer veel verschillende soorten insecten die overlast veroorzaken. Bij de bestrijding van al deze insecten is het van groot belang de leefwijze en de levenscyclus van deze insecten per soort goed te kennen. Wij hebben hiervoor de juiste opleiding en zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodat we de juiste maatregelen treffen. Het kan hierbij gaan om preventie, wering en bestrijding.

Preventie en wering

Als het gaat om preventie en wering maken wij ook gebruik van detectievallen. Hiermee kan gekeken worden welke insecten zich in een bepaalde ruimte bevinden zodat er snel en doeltreffend actie ondernomen kan worden.

Bij de bestrijding maken wij alleen gebruik van in Nederland toegestane middelen en zal deze op een zeer vakkundige wijze verwerken zodat deze geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het streven hierbij is om te werken met zo min mogelijk belastende middelen.

Zo kunnen er situaties zijn waarbij bepaalde giftige stoffen zeer ongewenst zijn. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan organisaties in de voedingsmiddelen sector, kinderdag verblijven, zorgcentra etc.
Per situatie zullen de volgende punten bekeken worden:

 

  • Leefwijze
  • Overlast
  • Oplossing
  • Methoden en middelen
  • Wetgeving

Of stuur ons een bericht

Zoekt u hulp bij ongedierte bestrijding? Gebruik één van de bovenstaande manieren om ons te bereiken.
Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.